Comunicate

REVIZUIREA GLOBALĂ A GHIDULUI PENTRU IMPLEMENTAREA ACHIZIȚIILOR PUBLICE DURABILE

Publicat: Joi, 26/10/2017 - 15:54

         În perioada 11-12 octombrie 2017, directorul Agenției Achiziții Publice a participat la atelierul de lucru care a avut drept scop revizuirea globală a Ghidului pentru implementarea Achizițiilor Publice Durabile[1], organizat de către UN Environment în Paris, Franța. Obiectivul evenimentului a constat în colectarea și analiza lecțiilor învățate,  provocărilor pe care le-au întâmpinat țările pe parcursul implementării proiectelor din domeniul Achizițiilor Publice Durabile.

         Experți naționali și reprezentanți guvernamentali din șase țări au fost prezenți pentru a împărtăși cele mai bune practici cu privire la implementarea următoarelor trei proiecte: SPPEL[2] (Vietnam, Maroc, India), PAGE[3] (Mongolia) și EaP Green[4] (Ucraina, Republica Moldova). Astfel, în cadrul proiectului regional Ecologizarea economiei în Vecinătatea Estică EaP – GREEN, Agenția Achiziții Publice este responsabilă de  implementarea componentei «Achiziții Publice Durabile», care are drept scop îndeplinirea nevoilor de bunuri, lucrări și servicii a autorităților contractante într-o manieră care demonstrează obținerea de valoare pentru bani pe întreaga durată de viață în termeni de beneficii generate nu numai pentru autoritatea publică, dar și pentru societate și economie, în paralel cu minimizarea efectelor asupra mediului.

      Concluziile worskhop-ului vor servi drept bază importantă pentru actualizarea Ghidului pentru implementarea Achizițiilor Publice Durabile. Ghidul curent a fost elaborat de UN Environment în 2012 și urmează a fi actualizat până la finele anului 2017. Pentru mai multe detalii puteți accesa link-ul: http://www.scpclearinghouse.org/spp-news

        

 

dsc_1674.jpg