Comunicate

Comunicat privind desfășurarea seminarului de instruire a autorităților contractante care organizează proceduri de achiziționare a produselor alimentare

Publicat: Vin, 03/03/2017 - 14:09

La începutul lunii februarie (10.02.2017), Agenția Achiziții Publice a organizat un seminar de instruire la care au participat 29 de reprezentați ai autorităților contractante din mun. Chișinău (Direcții de Învățămînt, Spitale),  care desfășoară proceduri de achiziționare a produsele alimentare și reprezentanți din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În cadrul seminarului s-au discutat problemele întîlnite în procesul de achiziționare a produselor alimentare, dificultățile parvenite în procesul de pregătire și desfășurare a procedurilor de achiziție publică. Totodată, s-a discutat despre modalitatea de includere a unui operator  economic în Lista de interdicție, în cazul constatării îndeplinirii necorespunzătoare a obligațiilor contractuale.

Reprezentanții A.A.P și A.N.S.A au răspuns la întrebările celor prezenți la seminar și au fost analizate diferite situații care afectează în esență procedura de achiziție.

 

În perioada următoare, A.A.P intenționează să organizeze alte seminare de instruire atît pentru autoritățile contractante, cît și pentru operatorii economici cu scopul de a identifica efectele substanțiale care afectează procesul de achiziționare a produselor alimentare.