Comunicate

ATELIER DE LUCRU CU GENERICUL “ACHIZIȚII PUBLICE TRANSPARENTE ȘI EFICIENTE ÎN MOLDOVA”, 4-6 SEPTEMBRIE, 2017

Publicat: Lun, 11/09/2017 - 10:34

            În perioada 4-6 septembrie 2017 a fost desfășurat seminarul de instruire cu genericul „Achiziții publice transparente și eficiente în Moldova”. În cadrul evenimentului au participat 20 reprezentanți ai Agenției Achiziții Publice și 46 reprezentanți ai autorităților contractante, care au fost instruiți de experți din S.U.A și Ucraina.

         Evenimentul a fost organizat cu suportul Programului de Dezvoltare al Dreptului Comercial (CLDP) al Departamentului de Comerț al S.U.A., în cooperare cu Agenția Achiziții Publice a Republicii Moldova.

            În cadrul workshop-ului au fost formulate și propuse un șir de recomandări specifice, fiind identificați pașii cheie care trebuie parcurși pentru progresul Republicii Moldovei în reformarea sistemului de achiziții publice și ajustarea acestuia la standardele recunoscute la nivel internațional, dar și a celor mai bune practici internaționale.

            La acest eveniment experții din S.U.A. au împărtășit experiența în ceea ce privește minimizarea plângerilor, subcontractarea, acordurile-cadru, accesul firmelor străine în sistemul de achiziții al S.U.A., ș. a.

            Ca rezultat, atelierul de lucru va facilita accesul pe piața achizițiilor publice din Republica Moldova în conformitate cu prevederile Acordului OMC privind achizițiile publice și alte acorduri internaționale la care Republica Moldova face parte, ceea ce la rândul său va contribui la îmbunătățirea comerțului și a climatului investițional al Republicii Moldova.