Comunicate

Comunicat privind desfășurarea Webinarului cu genericul „Aplicarea Legii privind achizițiile în sectorul utilităților”

Publicat: Sâm, 24/04/2021 - 18:00

În perioada 19-22 aprilie 2021 s-a desfășurat Webinarul cu genericul „Aplicarea Legii privind achizițiile în sectorul utilităților”, la care au participat experți străini, reprezentanții ai Agenției Achiziții Publice, reprezentanți ai entităților contractante,precum și autorități publice cu competențe de politici sau de reglementare pe domeniile ce cad sub incidența legii date.

Evenimentul a fost organizat online de către Agenția Achiziții Publice cu suportul Programului de Dezvoltare al Dreptului Comercial (CLDP) al Departamentului de Comerț al SUA.

Evenimentul s-a axat pe prevederile Legii privind achizițiile în sectorul utilităților și a reprezentat o familiarizare privind situația actuală în domeniu, un schimb de experiență și de opinii între participanți, prezentarea de către experți externi a celor mai bune practici internaționale, precum și stabilirea unei viziuni de viitor privind achizițiile în sectorul utilităților.

Subiectele discutate în cadrul Webinarului au fost următoarele:

- Introducerea privind achizițiile Europene în domeniul utilităților și Directiva 2014/25/UE;

        - Monitorizarea și controlul achizițiilor din domeniul utilităților;

        - Întrebări juridice și cazuri privind aplicarea Directivei UE privind utilitățile și altele.

Discuțiile și recomandările din cadrul evenimentului s-au totalizat cu propuneri, recomandări și soluții, implementarea cărora va contribui la dezvoltarea și eficientizarea domeniului achizițiilor în sectorul utilităților.